Експерт: Маніпуляція радянськими внесками - політичне шахрайство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Маніпуляція радянськими внесками - політичне шахрайство

384
Ніякої економічної доцільності у відшкодуванні збитків вкладників СРСР, на сьогоднішній день, немає. Таку думку на прес-конференції в медіа-холі УНН висловив експерт з юридичних питань Громадської організації із захисту прав споживачів фінансових послуг Анатолій Соболевський.
За його словами, в 1996 році Верховна Рада закріпила суму боргу, але її ніхто не індексував, не вираховується втрата купівельної спроможності та ін. "Це все одно, що людям сьогодні запропонувати подвійну зарплату, але вже завтра за ці кошти можна буде купити в 3 рази менше товарів", - поскаржився юрист.
Він зазначив, що це дуже вигідна передвиборна схема для влади, адже вона заплатить грошима самих же виборців і отримає голоси. "Це політичне шахрайство. Тому необхідно спочатку визначити збитки, яких зазнає держава і хоча б почекати до закінчення фінансової кризи", - підкреслив А. Соболевський.
Нагадаємо, на початку січня 2012 р. екс-міністр фінансів Ф. Ярошенко доручив підготувати законопроект про компенсацію втрат від знецінених внесків в Ощадбанку колишнього СРСР.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас