Бондаренко: Європа захищає Тимошенко через газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бондаренко: Європа захищає Тимошенко через газ

Кримінал
540
Позиція Європи у справі Юлії Тимошенко дуже банальна і прагматична: вони бояться перегляду газових контрактів.
Про це заявила народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Олена Бондаренко, передає НБН.
"Європа ж навіть уві сні не могла собі уявити такої низької ціни на транзит газу через Україну, закріпленої на 10 років. Звичайно, вони будуть на боці Тимошенко", - сказала вона.
За її словами, зараз в Європі розглядається шість подібних резонансних процесів щодо колишніх високопоставлених чиновників, і "ніхто не кричить про жодні політичні переслідування стосовно цих політиків".
"Євросоюз демонструє подвійні стандарти. Чомусь у справи проти колишніх прем'єрів Румунії, Болгарії, Хорватії ніхто не втручається, там все нібито демократично, а ось Україні прямо можна вказувати, яких злочинців їй саджати, а яких не саджати", - сказала вона.
За словами Бондаренко, процес інтеграції може сповільнитися у зв'язку з позицією влади відносно Тимошенко. "Це та ціна, яку ми заплатимо за право самостійно приймати рішення і бути політично незалежними", - додала політик.
У жовтні 2011 року Тимошенко була засуджена на сім років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з РФ в 2009 році. В кінці грудня вона була етапована в колонію в Харкові. Адвокати стверджують, що стан здоров'я їхньої підзахисної з кожним днем погіршується, і їй необхідне лікування. Однак адміністрація в'язниці запевняє, що самопочуття Тимошенко не викликає побоювань.
У Державній пенітенціарній службі повідомили, що Тимошенко в колонії провели 11 сеансів масажу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас