Експерт: Держава повинна відремонтувати будинки, перш ніж передавати їх ОСББ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Держава повинна відремонтувати будинки, перш ніж передавати їх ОСББ

Нерухомість
206
Для того, щоб передати будинки на утримання ОСББ, потрібно спочатку відремонтувати об'єкти житлового-комунального господарства. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав голова Комітету з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики Володимир Рибак.
За його словами, треба йти до того, щоб передавати будинки на утримання ОСББ, але не треба забігати вперед.
"Для того, щоб старі будинки передати (на утримання громадянам - Ред.) і створити ОСББ, потрібно, щоб органи місцевого самоврядування і держава допомогли спочатку в ремонті, а потім передавати", - зазначив В. Рибак. Інакше, на переконання парламентарія, можна тільки погіршити ситуацію.
Він зазначив, що зараз готується закон про правила створення і функціонування ОСББ. "І гадаю, що в лютому ми його розглянемо", - зазначив В. Рибак.
На уточнююче запитання, скільки часу знадобиться для того, щоб перевести країну на систему ОСББ, В. Рибак відповів: "Знадобиться не один рік... Перед тим, як передавати будинки на утримання ОСББ, потрібно відремонтувати ліфт, дах, щоб не текла за шиворот вода, треба подивитися в підвалах і тоді вже передавати. Тому це буде залежати від економічного і фінансового становища в країні. І в тому числі - в житлово-комунальній сфері", - додав він.
Як повідомляв УНН, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк зажадав від представників державних структур ретельного аналізу механізмів створення ОСББ. За його словами, тільки ефективний власник є змістом всієї реформи ЖКГ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас