Угода про злиття бірж NYSE Euronext і Deutsche Boerse офіційно розірвана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угода про злиття бірж NYSE Euronext і Deutsche Boerse офіційно розірвана

Фондовий ринок
130
Угода про злиття біржових груп NYSE Euronext (оператор Нью-Йоркської фондової біржі) і Deutsche Boerse (оператор Франкфуртської фондової біржі) офіційно розірвана в зв'язку з прийнятим напередодні рішенням Єврокомісії (ЄК) заблокувати злиття. Про це повідомляється в поширеному прес-релізі NYSE Euronext.
Як очікувалося, в результаті операції міг би бути утворений найбільший в світі біржовий оператор. Однак, на думку антимонопольного комітету ЄК, злиття NYSE Euronext і Deutsche Boerse привело б до створення "майже повноцінної монополії" і створило б несприятливий клімат для інших гравців ринку.
Після оголошення рішення Єврокомісії NYSE Euronext також повідомила про повернення до наміру здійснити зворотний викуп акцій на суму 550 млн дол.
Нагадаємо, в лютому 2011 р. NYSE Euronext домовилася про злиття з німецькою Deutsche Boerse; вартість пропозиції Deutsche Boerse оцінювалася в 9,4 млрд дол (за умовами угоди Deutsche Boerse планувала обміняти 0,47 своєї акції на 1 акцію NYSE Euronext ). Передбачалося, що в результаті об'єднання двох операторів буде створена найбільша в світі біржова група за обсягами виручки та EBITDA. При цьому контроль в об'єднаному операторі, як очікувалося, перейде нинішнім акціонерам Deutsche Boerse, які повинні були отримати 60% акцій компанії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас