Від недопоставок газу Газпромом страждають 4 європейські країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від недопоставок газу Газпромом страждають 4 європейські країни

Енергетика
318
Італія, Австрія, Словаччина, Польща повідомили в четвер про зниження поставок газу з Росії. Зі свого боку Газпром каже, що робить все, що можна, для забезпечення поставок за всіма напрямками.
Прес-секретар єврокомісара з енергетики Марлен Хольцнер (Marlene Holzner) повідомила Інтерфаксу: "Ми перебуваємо в контакті з нашими членами, які повідомили нам про зниження поставок газу. Чотири зачеплені країни - це Словаччина, Австрія, Італія та Польща. Скорочення поставок становить приблизно 10%. Однак кожна країна змогла компенсувати скорочення поставками з альтернативних джерел".
Польська компанія PGNiG повідомила, що "Газпром експорт" не підтвердив її заявку на середу, зниження поставок склало 7%. Мова йде про постачання газу по газопроводу "Ямал-Європа". Словацька SPP також підтвердила "незначне обмеження поставок" на свою адресу, зазначаючи, що ситуація не виняткова.
Австрійська OMV повідомила, що постачання російського газу на газовий хаб в Баумгартені знизилися в четвер на 30%, в порівнянні з попереднім днем. Однак країна володіє достатнім запасом газу у сховищах, щоб покрити попит своїх споживачів, передає агентство Bloomberg.
Як повідомлялося, недопоставки російського газу в Італію у четвер зростуть до 20% від заявленого обсягу, повідомляє національний газотранспортний оператор Snam Rete Gas. При заявці 108,9 млн кубометрів очікується фактичне постачання 87 млн кубометрів - розбіжність 21,9 млн кубометрів або 20%. Нестача буде компенсована за рахунок сховищ, повідомляють італійські диспетчери. У середу заявка була 108,3 млн кубометрів, постачання 96,2 млн кубометрів - різниця - мінус 12,2 млн кубометрів (11%). У вівторок просили 105,8 млн кубометрів, а отримали 97,8 млн кубометрів (недопоставки 7 %).
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас