Щорічно в Україні зникає 16-17 сіл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щорічно в Україні зникає 16-17 сіл

374
Щорічно в Україні зникає 16-17 сіл. Як передає джерело, про це заявив міністр агрополітики Микола Присяжнюк сьогодні на нараді в Полтаві з главами РДА та райрад, пише Уніан.
"Щороку з карти держави зникає 16-17 сіл. Вони зникають тому, що немає економічної мотивації, роботи. Я завжди говорив і буду говорити - наша платформа для розвитку аграрного сектора - українське село", - сказав міністр.
За його словами, сьогодні на місцях слід зробити все, щоб зміцнити села. "Ми 20 років тому добровільно вступили в ринкові реформи, що передбачають зовсім інші відносини, ніж ми з вами звикли раніше. Однак і в капіталістичному світі настала криза і йде пошук іншої моделі, а ми з вами намагаємося наслідувати то одну, то іншу модель, не враховуючи наші національні особливості. А вони є - і вони багатофункціональні, багатогранні, починаючи від умов проживання та ведення господарства, стосунків і навіть тієї корупції, де теж є у нас свої національні особливості, які відрізняються від інших", - заявив міністр.
Він підкреслив, що на сьогоднішній день стоїть найперше завдання - дати відповідь, яка форма аграрного сектора стане пріоритетною для України - великотоварне виробництво, або фермерство чи одноосібні господарства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас