ФРС США: Боргова криза в єврозоні все ще становить серйозну загрозу для економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США: Боргова криза в єврозоні все ще становить серйозну загрозу для економіки США

Казна та Політика
307
Боргова криза в єврозоні усе ще становить серйозну загрозу для американської економіки, але Федеральна резервна система поінформована про це і готова зробити всі необхідні кроки, щоб захистити національну економіку. "Ризики, що події в Європі будуть розвиватися несприятливо і погіршать перспективи розвитку економіки США, існують. Але ми знаходимося в тісному контакті з європейською владою, пильно стежимо за ходом подій і готові зробити будь-які кроки, щоб захистити економіку і фінансову систему США", - йдеться в тексті промови глави ФРС Бена Бернанке, підготовленій для бюджетного комітету палати представників.
У тексті промови відзначається також, що ще занадто рано говорити про те, що економіка США залишиться незачепленою європейською борговою кризою, незважаючи на те, що останнім часом ризики, пов'язані з Європою, почали слабшати. Зокрема, занепокоєння викликає той факт, що зростання ділових інвестицій в США дещо сповільнилося, що частково пов'язано з подіями в Європі. "Незважаючи на те, що умови в американській економіці трохи покращилися в останні два з половиною роки, темпи економічного зростання залишаються вкрай незадовільними. Загалом, прогнози економічного зростання США залишаються стриманими", - наголошується в повідомленні Бернанке.
Нагадаємо, 26 січня 2012 р. за підсумками засідання комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) ФРС США ухвалила рішення зберегти ключову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% річних. При цьому ФРС повідомила, що планує залишити облікову ставку на рекордно низькому рівні як мінімум до кінця 2014 р. "Для підтримки впевненого відновлення економіки FOMC планує продовжувати курс адаптивної кредитно-грошової політики. Зокрема, FOMC припускає, що на сьогоднішній день економічний клімат, в тому числі низький рівень споживання ресурсів і прогнозоване зменшення інфляції в середньостроковій перспективі, може гарантувати збереження рекордно низького рівня облікової ставки як мінімум до кінця 2014 р.", - наголошувалося в повідомленні комітету.
Виступаючи на прес-конференції після рішення FOMC щодо ставки, Бернанке не відкидав можливості проведення третього раунду "кількісного пом'якшення" (QE), якщо безробіття в США залишатиметься високим. "При низькій інфляції і тривалому високому безробіттю доведеться вдатися до додаткових заходів стимуляції економіки. На даний момент ми не готові стверджувати, що економіка США вступила у фазу більшої активності", - сказав тоді глава ФРС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас