Moody's очікує негативний тренд для рейтингів азійських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's очікує негативний тренд для рейтингів азійських компаній

93
Кількість дефолтів азіатських компаній, ймовірно, зросте в цьому році, так як економічна обстановка погіршується, а отримання кредитів стає складнішим, оскільки європейські банки скорочують вкладення в регіоні, повідомило в четвер агентство Moody's Investors Service, пише Рейтер.
Економічне зростання в Азії сповільнилося в останні місяці внаслідок проблем, які вразили Європу.
У середу Південна Корея повідомила про падіння експорту в січні на 6,6 відсотка в річному вирахуванні і скорочення числа нових експортних замовлень шостий місяць поспіль. Гонконг також попередив, що його чекає складний рік.
Найбільша нафтогазова транспортна компанія Індонезії PT Berlian Laju Tanker Tbk минулого тижня "заморозила" платежі за боргами на 2 мільярди доларів, пославшись на спад на фрахтових ринках.
"Азіатські промислові сектори найбільш уразливі до несприятливого посилення політики, циклічності і надлишкової виробничої потужності, в тому числі, китайські забудовники, а також нафтопереробний, торговий, технологічний сектори і сектор виробників напівпровідників, - йдеться в доповіді Moody's. - Слабкі або волатильні валюти, навпаки, будуть посилювати ціновий тиск на імпортерів у таких країнах, як Індія і Корея".
Moody's очікує негативну тенденцію для рейтингів азіатських корпорацій, відзначаючи, що в цьому році, ймовірно, буде більше знижень рейтингів, ніж підвищень.
Агентство Standard & Poor's у четвер попередило про ризики, викликані уповільненням в Китаї, сказавши, що найбільш значні ризики загрожують сектору нерухомості та місцевим урядам.
На думку Moody's, відсутність у інвесторів бажання купувати високоприбуткові облігації обмежить перспективи азіатських корпоративних емітентів, і дефолти в Азії будуть зростати відповідно до світової тенденції.
Але в той час, як слабкі компанії будуть зазнавати труднощів, залучаючи кошти або рефінансуючи кредити, для більшості азіатських корпоративних емітентів 2012 і 2013 роки будуть менш важкими, вважає агентство.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас