Колишній посол США в Україні закликає до ізоляції української влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній посол США в Україні закликає до ізоляції української влади

725
Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер закликає владу США уникати зустрічей з керівництвом України на найвищому рівні.
Про це йдеться у промові Пайфера, з якою він виступив перед комітетом з міжнародних відносин Сенату США 1 лютого.
Такий свій заклик екс-посол обґрунтував тим, що, на його думку, українська влада порушує демократичні принципи і переслідує опозицію.
"Посадові особи США повинні проінформувати українську владу, що, поки Київ буде тримати в ув'язненні лідерів опозиції і погіршувати демократію, ніякі зустрічі на найвищому рівні не будуть можливі", - сказав він.
Пайфер також підкреслив, що якщо Україна зацікавлена в інтеграції в Європейський союз, вона повинна відповідати західним нормам.
"Якщо Україна дійсно хоче приєднатися до Європи, то її керівництво має прийняти демократичні цінності, які існують в Європі. Якщо керівництво не готове прийняти такі цінності, то як може Європа і Захід інтегрувати Україну?" - сказав він.
На думку екс-посла, Україна має зробити вибір.
Як повідомлялося, в серпні 2011 року президент Віктор Янукович запросив президента США Барака Обаму відвідати Україну у зручний для нього час.
Янукович також планує зустрітися з Обамою на саміті з питань ядерної безпеки, який відбудеться в березні 2012 року в Сеулі (Південна Корея).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас