Ахметов інвестує в зменшення викидів у Маріуполі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов інвестує в зменшення викидів у Маріуполі

252
"Метінвест", найбільший український гірничо-металургійний холдинг, має намір до 2020 року інвестувати в реконструкцію і модернізацію двох своїх металургійних підприємств в Маріуполі - "Азовсталь" і Маріупольський меткомбінат (ММК) ім.Ілліча - більше 8 мільярдів доларів. Про це повідомив генеральний директор ТОВ "Метінвест Холдинг" Ігор Сирий на підписанні угоди про співпрацю, яке відбулося у четвер, між Маріупольською міськрадою, групою "Метінвест" та її підприємствами "Азовсталь" і ММК ім.Ілліча в рамках соціально-економічного розвитку Маріуполя в 2012 році.
За словами Сирого, з кінця 2008 року і дотепер металургійні підприємства холдингу працюють нерентабельно, в основному, через проблеми зі збутом продукції. "Європа - наш ключовий ринок збуту металопродукції - туди ми експортуємо більше 30% нашої продукції. Однак у Європі зараз споживання на рівні 70% того рівня, який був до кризи", - констатував топ-менеджер. При цьому він нагадав, що в Європі останнім часом закриті більше 10 доменних печей, зупинені цілі підприємства, інфраструктурні проекти не будуть реалізовуватися найближчі три-чотири роки. "Але ми - соціально-відповідальна компанія і ми маємо намір продовжувати інвестиції в виробництво, підвищувати заробітну плату, розширювати фінансування програм. Питання екології та охорони праці - в числі пріоритетних для нас, для наших акціонерів", - підкреслив Сирий.
Гендиректор зазначив, що в холдингу прийнята стратегія розвитку підприємств до 2020 року, яка реалізується і буде реалізовуватися. "Наш принциповий підхід до модернізації - підвищення ефективності виробництва при одночасному зниженні екологічного впливу. Цільовий обсяг фінансування цих програм в горизонті 2020 близько 8 мільярдів доларів - це тільки по двох маріупольських підприємствах, щороку - близько 1 мільярда", - сказав Сирий.
При цьому він підкреслив, що стратегія холдингу передбачає зниження впливу метпідприємств до рівня європейських стандартів для підприємств такого типу, тобто зниження валових викидів - в 3,5 рази, до близько 100 тисяч тонн (в даний час - близько 400 тисяч тонн в цілому по Маріуполю), а питомих викидів на тонну сталі - в п'ять разів, з 35 кг до 7 кг.
Як пояснили в "Метінвесті", інвестиції в підприємства дозволять збільшити обсяг виплавки сталі на 35% - до 16 мільйонів тонн. У свою чергу гендиректор зазначив, що металургія дає можливість Маріуполю розвиватися, а людям - заробляти. У той же час є й болючі питання, які сьогодні хвилюють городян, керівництво міста, а також керівництво "Метінвесту" та акціонерів, які уважно відстежують ситуацію. "Я закликаю громадські організації, владу міста до чесного діалогу (щодо екологічних проблем - ред.)", - резюмував Сирий. І додав, що на двох підприємствах вже проведена пильна ревізія всіх шкідливих об'єктів, по можливості замінюються або ремонтуються фільтри, коригуються плани ремонтів. Комплексне завдання - посилити контроль за дотриманням екологічних нормативів та забезпечити своєчасну реалізацію програм, запланованих на цей рік, уже поставлена.
Присутні на церемонії підписання угоди керівники "Азовсталі" і ММК ім.Ілліча навели конкретні приклади скорочення викидів, зокрема, виведення мартенівського цеху на "Азовсталі" і намір провести аналогічну роботу на ММК ім.Ілліча.
"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами "Метінвест" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-Холдинг" (23,75%), що спільно керують компанією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас