Москва не буде силоміць тягнути Україну в МС - це безнадійна ідея — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва не буде силоміць тягнути Україну в МС - це безнадійна ідея

Казна та Політика
400
Заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін в інтерв'ю РИА Новости розповів про долю застарілих кораблів Чорноморського флоту РФ в Криму, про демаркацію російсько-українського кордону, а також про ситуацію з можливим вступом України до Митного союзу.
Дипломат, зокрема, зазначив: "Питання демаркації державного кордону між Російською Федерацією і Україною обговорюються в рамках Спільної російсько-української демаркаційної комісії. 25-26 січня 2012 року в Донецьку пройшло її сьоме засідання. Після розробки і узгодження всіх необхідних документів розпочнеться практична демаркаційна робота на місцевості. Розраховуємо, що це відбудеться навесні-влітку 2012 року".
Григорій Карасін говорив також про те, що Україна незабаром може розглянути питання вступу до Митного союзу. За його словами, до цього утворення "українські партнери виявляють зрозумілий інтерес", оскільки "у нас тісні і масштабні торгово-економічні та коопераційні зв'язки". Дипломат також підкреслив, що товарообіг двох країн досяг $50 млрд.
"Ми, зі свого боку, не приховуємо, що зацікавлені в більш активній участі України в наших спільних проектах - додавання потенціалів і спільні зусилля дають, же, як правило, позитивний ефект. Затягувати ж когось силою в інтеграцію - безнадійна ідея", - підкреслив Карасін.
Зовсім недавно, нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що говорити про можливість приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану можна буде не раніше ніж через рік, коли з'являться реальні результати роботи об'єднання.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас