Євросоюз планує посилити контроль за допомогою компаніям з боку держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз планує посилити контроль за допомогою компаніям з боку держави

Казна та Політика
90
Євросоюз (ЄС) планує посилити контроль над допомогою компаніям енергетичного, транспортного та телекомунікаційного секторів з боку держави. Про це повідомив єврокомісар з питань конкуренції Хоакін Альмунія, наголошується в прес-релізі Єврокомісії (ЄК). За словами чиновника, в даний час декілька підприємств, що працюють в цих галузях, неправомірно користуються податковими пільгами та державними субсидіями.
"Я вважаю, що в розпорядженні ЄК повинен бути більш ефективний інструментарій для розслідування випадків виділення відповідних держсубсидій", - зазначив Альмунія. Експерти регулятора вивчають можливість введення механізму, при якому урядам держав - членів ЄС доведеться отримувати санкцію Єврокомісії на надання державних пільг тій чи іншій компанії, а одержувача субсидій зобов'яжуть відшкодовувати кошти, які компанії вдалося заощадити з порушенням антимонопольного законодавства.
Раніше ЄК закликала уряди низки країн до відповіді за незаконне надання субсидій авіакомпаніям, портам і банкам, а на минулому тижні Альмунія доручив владі Бельгії та Німеччини забрати раніше виділені в рамках держпідтримки поштовим службам двох країн мільйони євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас