Експерт: Україна погодиться на частковий контроль "Газпрому" над своєю ГТС в обмін на знижку на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна погодиться на частковий контроль "Газпрому" над своєю ГТС в обмін на знижку на газ

Енергетика
710
Газова угода між Україною і Росією, яка може бути укладена незабаром, призведе до часткового контролю "Газпрому" над українською ГТС в обмін на ще одну знижку на російський газ для української сторони. Такий прогноз учора, 1 лютого, зробив старший науковий співробітник програми з питань енергетики та національної безпеки Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) Едвард Чоу на слуханнях у комітеті з закордонних справах Сенату США на задану тему "Україна на роздоріжжі: що поставлено на карту для США та Європи?", повідомляє прес-служба Сенату США.
За словами експерта, Україна має величезний потенціал як виробник енергії та транзитер для Росії, Центральної Азії і Європи, і навіть може бути більш ніж на 50% самодостатньою у газовій сфері, але тільки за умови масштабної і продуманої модернізації енергетичного сектора.
Зараз, зазначив Чоу, управління нафтогазовим сектором України є абсолютно нефункціональним. На його думку, ситуація посилюється дією в Україні "катастрофічних" Харківських угод, які підписала Тимошенко в 2009 р.
Експерт зробив прогноз, що Росія продовжить будівництво газопроводу "Південний потік", і в разі продовження неналежного управління українською владою газотранспортною системою країни борги перед Росією будуть тільки накопичуватися, і Україна стане енергетичним придатком для Росії.
Нагадаємо, вчора, 1 лютого, в Сенаті США пройшли слухання на тему "Україна на роздоріжжі: що поставлено на карту для США і Європи?", на яких, зокрема, виступила з доповіддю Євгенія Тимошенко, дочка ув'язненого екс-прем'єра Україна Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас