Мешканцям київських гуртожитків дозволять приватизувати кімнати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мешканцям київських гуртожитків дозволять приватизувати кімнати

Нерухомість
400
Київська влада обіцяє прискорити процес переведення відомчих і державних гуртожитків на міський баланс, що дозволить їх мешканцям приватизувати свої кімнати.
Про це заявив сьогодні, 2 лютого, голова Київської міської адміністрації Олександр Попов під час візиту в гуртожиток на вулиці Волкова, 10-а, пише Українська правда. Київ.
За його словами, вже через тиждень будуть улагоджені всі формальні питання, і мешканці гуртожитку зможуть створити об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.
"Ми розглядаємо цей гуртожиток, як пілотний проект. На його прикладі відпрацюємо весь механізм передачі та благоустрою гуртожитків у Києві. Звичайно, місто надасть мешканцям всю необхідну допомогу. Вже завтра сюди приїде бригада комунальників, щоб усунути прориви в системі водопостачання. Як тільки дозволить погода - відремонтуємо дах", - сказав Попов. Він також зазначив, що приватизація кімнат у гуртожитках це проміжний етап у вирішенні житлових проблем киян, які не мають власних квартир.
"Як один з варіантів подальшого поліпшення житлових умов для мешканців гуртожитків влада розглядає придбання ними квартир за програмою 70х30 (70% вартості оплачує житель, 30% компенсується за рахунок держбюджету)", - сказав голова КМДА.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас