Ъ: Тарута продав вогнетривкий завод росіянам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ъ: Тарута продав вогнетривкий завод росіянам

729
Співвласник ІСД Сергій Тарута продав один зі своїх активів - Пантелеймонівський вогнетривкий завод.
Як стало відомо Комерсант-Україна, підприємство придбала російська група "Магнезит", що входить до першої трійки світових виробників вогнетривких матеріалів.
Про те, що група "Магнезит" придбала близько 90% акцій Пантелеймонівського вогнетривкого заводу (ПВЗ), виданню розповіли кілька джерел, обізнаних з деталями угоди. В "Магнезиті" підтвердили, що оформили контроль над ПВЗ, але коментувати подробиці угоди не стали. На 6 лютого призначено збори акціонерів, на яких планується затвердити менеджмент ПВЗ, йдеться в розміщеному в системі НКЦПФР порядку денному зборів. Учасники ринку, близькі до акціонерів ІСД, стверджують, що завод контролювався головою ради директорів корпорації Сергієм Тарутою.
У 2008 році "Магнезит" вже намагався отримати контроль над підприємством, але під час кризи переговори припинилися. Відтоді цей актив подешевшав приблизно вдвічі, вважають експерти. За даними співрозмовників видання, сума угоди склала близько $15-20 млн.
Віце-президент Української асоціації підприємств чорної металургії Сергій Грищенко вважає, що акціонери ІСД прийняли рішення продати ПВЗ саме зараз, продукція заводу не використовується на металургійних підприємствах корпорації.
ПВЗ - один з найбільших в Україні виробників магнезіальних вогнетривів, що використовуються в мартенівських печах. У 2010 році виробив близько 52 тис. т вогнетривів. Виручка (дані за 2011 рік поки не публікувалися) склала 348,7 млн грн, прибуток - 55,9 млн грн. Зараз "Магнезит" - найбільший виробник вогнетривких матеріалів в СНД. До структури групи входять 16 виробничих і сервісних підприємств у Росії, Китаї, Німеччині, Словаччині, а тепер і в Україні.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас