Українські фондові індекси в четвер вранці продовжили висхідну динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси в четвер вранці продовжили висхідну динаміку

Фондовий ринок
69
Український ринок акцій у четвер відкрив торговельну сесію зростанням біржових індикаторів: індекс "Української біржі" (УБ) за перші п'ять хвилин торгів зріс на 0,61% - до 1572,86 пункту, індекс ПФТС до цього часу додав 0,12 % і склав 575,43 пункту.
Вранці на УБ зберігається попит на акції "Центренерго" (+1,46%) і "Донбасенерго" (+2,48%). Росли акції банків - Райффайзен Банку Аваль (+0,36%), Укрсоцбанку (+0,26%). Акції "Мотор Січі" (-0,26%) незначно коректувались після зростання напередодні.
На ПФТС пройшли угоди з паперами "Дніпроенерго" (-2,24%), Крюковського вагонобудівного заводу (-0,4%) і "Донбасенерго" (+0,16%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" провідний фахівець департаменту інтернет-трейдингу "Драгон Капітал" Дмитро Михайлусенко, другу сесію поспіль, крім позитивних макростатистичних даних із зарубіжних майданчиків, вплив на український ринок роблять локальні фактори, серед яких плани голови Фонду держмайна виставити на приватизацію акції енергогенеруючих компаній.
Як зазначив експерт, в четвер важливим фактором, що визначає динаміку фондових ринків, можуть стати дані щодо первинних заявок на отримання допомоги з безробіття США.
"Існує ймовірність, що збільшення кількості заявок понад 380 тис. може послужити приводом для початку корекційного руху", - додав він.
За прогнозами О.Климчука, в четвер український ринок може скоректуватися після істотного зростання на попередніх сесіях. У той же час, інвестори не поспішають фіксувати позиції на тлі збереження позитивного руху світових індикаторів.
"На стороні покупців, як і раніше, залишається недооціненість ринку, а також очікування квартальних звітів вітчизняних компаній", - резюмував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас