Опозиція знову намагатиметься декриміналізувати "статті Тимошенко" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція знову намагатиметься декриміналізувати "статті Тимошенко"

Кримінал
234
У Верховній Раді знову зареєстрували законопроект, що передбачає декриміналізацію ст. 365 КК, за якою була засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко, і ст. 364.
Про це в четвер пише газета Комерсант.
Керуючись резолюцією Парламентської асамблеї Ради Європи, депутати пропонують вилучити з переліку посадових осіб, які можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за цими статтями, президента, прем'єра і міністрів.
Проект зареєстрували депутати Віктор Швець та Юрій Прокопчук. Вони пропонують перейменувати ст. 364 замість "зловживання владою" - "зловживання повноваженнями", а в статті ст. 365 КК замість "перевищення влади" - "перевищення повноважень".
Головне ж нововведення стосується осіб, які не можуть бути притягнуті до відповідальності за вчинення цих злочинів: "До посадових осіб у статтях 364, 365 цього кодексу не належать президент, прем'єр та інші члени Кабінету міністрів".
Напередодні президент Віктор Янукович заявив, що законодавство буде приведено до європейських стандартів, проте в Партії регіонів не бачать підстав для декриміналізації зазначених статей.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас