В Німеччині експерти визнали їстівними консерви, виготовлені 64 роки тому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині експерти визнали їстівними консерви, виготовлені 64 роки тому

56
Експерти відомства з сільського господарства, промисловості і рибальства німецького міста Росток, розташованого на півночі країни, визнали їстівним вміст банки м'ясних консервів, що понад 60 років зберігалася у місцевого старого аптекаря.
Банку консервованого свинячого жиру Ханс Фельдмайер отримав у складі пакету гуманітарної допомоги зі США в перші роки після закінчення Другої світової війни, повідомляє РИА Новости з посиланням на німецький телеканал NTV.
Мільйони таких пакетів з продуктами харчування - консервами, сухим молоком, цукром і сиром - американські військові роздавали жителям Німеччини наприкінці 1940-х років.
На тлі дискусій про необхідність знищення продуктів харчування з простроченим терміном зберігання, з'явилися останнім часом у Німеччині, 87-річний аптекар з Ростока вирішив дізнатися, чи можна ще вживати вміст консервної банки, яка збереглася у нього з повоєнних часів.
Він відніс банку в місцеве відомство з сільського господарства, промисловості і рибальства, де принесений Фельдмайером продукт визнали цілком їстівним.
"В цілому навіть через 64 роки (з дня виготовлення) стан продукту з точки зору градуса свіжості та хімічного складу розцінюється як задовільний", - заявив глава відомства Фрерк Фельдхузен.
За його словами, постраждали лише смакові якості та запах консервованого жиру, але й ці показники - в рамках допустимих значень. Як вважають експерти, на збереженні вмісту консервної банки позитивно позначилося поєднання двох консервантів - лимонної кислоти і гваякової смоли, які характеризуються антиоксидантними властивостями.
Нагадаємо, в 2006 році житель передмістя Манчестера під час святкування 50 років з дня свого одруження урочисто з'їв консервоване курча, яке було куплене в 1956 році для весільного столу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас