Fitch: Фінансові показники американських банків продовжать погіршуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Фінансові показники американських банків продовжать погіршуватися

Казна та Політика
458
Американські банки продовжать фіксувати зниження фінансових показників, зокрема щодо прибутку, в поточному році, оскільки негативні тенденції минулого року в банківському секторі збережуться, вважає керуючий директор з фінансових організацій міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings Крістофер Уолф, чию думку наводить агентство MarketWatch.
"Показники виручки банків будуть залишатися волатильними, причому організації можуть понести додатковий збиток від можливого введення "правила Фолькера" (обмежує торгівлю цінними паперами за рахунок власних коштів банків. - Прим. ред.)", - зазначив експерт.
На його думку, банкам також варто потурбуватися про пошук нових способів скорочення витрат і зменшення навантаження на фінпоказники.
Серед факторів, які можуть призвести до скорочення прибутку, Уолф відзначає також кризу суверенних боргів єврозони. "Незважаючи на те що американські банки мають в портфелях порівняно невелике число проблемних європейських боргових паперів, взаємопов'язаність всіх організацій в секторі може призвести до того, що ризики посиляться", - стверджує він.
"Нашому агентству хотілося б, щоб фінансові організації детально розкривали дані щодо наявних в їх розпорядженні боргових паперів європейських країн, але замість цього вони вважають за краще розкривати лише загальний їх обсяг", - додав Уолф.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас