Президент Ірану оприлюднив новий бюджет країни, який не враховує санкцій ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Ірану оприлюднив новий бюджет країни, який не враховує санкцій ЄС

Казна та Політика
220
Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад оприлюднив проект наступного бюджету країни, який, за словами критиків, не враховує можливі проблеми через введення нових санкцій проти Тегерана. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Виступаючи в парламенті з проектом, Ахмадінеджад заявив, що бюджет обсягом у перерахунку в 415 млрд дол. ґрунтується на прогнозованому зростанні податкових надходжень і дозволить подвоїти витрати на оборону.
Він додав, що бюджет має на меті зменшити залежність Ірану від надходжень з продажу нафти.
Пропонований проект вже піддавався критиці деяких іранських парламентаріїв, які нагадують, що зазвичай суми від продажу нафти складають більше половини надходжень до бюджету, і саме на це спрямовані санкції, зокрема, Євросоюзу.
Вони також звертали увагу, що президентський проект бюджету не враховує 20-відсоткову інфляцію і значне ослаблення останнім часом іранської грошової одиниці, ріала.
Нагадаємо, що 23 січня ц.р. Євросоюз схвалив новий пакет санкцій стосовно Ірану, покликаних зменшити джерела фінансування ядерної програми Ісламської Республіки. Рада ЄС ввела заборону на імпорт, придбання та транспортування іранської нафти і нафтопродуктів, а також належні до них фінансові та страхові операції. Крім того, накладено заборону на експорт до Ірану нафтохімічного устаткування, на передачу відповідних технологій, на інвестиції в іранські компанії нафтового сектора і на створення спільних підприємств. Згідно з прийнятими обмежувальними заходами, до 1 липня 2012 р. від санкцій звільняються сторони чинних угод з Іраном.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас