Складено список найбільш недбалих компаній 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Складено список найбільш недбалих компаній 2011 року

731
Дослідник громадської думки Public Eye опублікував щорічний рейтинг найбільш недбалих в плані управління і безпеки компаній.
На першому місці - британський банк Barklaуs, з вини якого 44 млн. осіб опинилися у вельми скрутному становищі - через масове підвищення цін на продукти банку, пише Euromag.
На другому місці - Freeport McMoran, яка своїми 45-річними розкопками в Папуа-Новій Гвінеї завдала значної шкоди екосистемі. Друге місце компанії принесли близько 230 тис. тонн бруду з домішками важких металів, що розтеклися на 10 км, і зіткнення страйкарів з поліцією в 2011 році.
Samsung - найбільший конгломерат Південної Кореї, забув проінструктувати своїх робітників про токсичність деяких використовуваних у виробництві продуктів, і що деякі з них взагалі виявилися забороненими до використання. Серед колишній співробітників компанії 140 осіб захворіли на рак, 50 співробітників померли. Заперечення будь-якої відповідальності, байдужість до профспілок і неприхована корупція привели компанію на третє місце.
Syngenta - найбільший в світі агрохімічний виробник. Компанія спеціалізувалася на гербіциді параквата, забороненому в Європі. Syngenta перевозить його в південні країни. Факт зараження 90% води Мідл Веста атразином не збентежив швейцарське підприємство, але приніс йому четверте місце в рейтингу.
Tepco - найбільша електрична компанія Японії відзначилася своєю безголовістю в плані безпеки. Фукусіма - реальний доказ цього факту.
Vale - друга найбільша корпорація Бразилії, другий найбільший представник гірської промисловості і перший у світі добувач залізної руди займає шосте місце. Гулагівські умови роботи і повне ігнорування природної екосистеми дозволили компанії здійснити спорудження загородження, що відправить у відставку 40 000 людей без будь-якої компенсації.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас