Янукович вирішив створити кадровий резерв - "нову еліту нації" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вирішив створити кадровий резерв - "нову еліту нації"

994
Президент України Віктор Янукович підписав стратегію державної кадрової політики на 2012-2020 роки, яка визначає основні цілі та першочергові завдання, на реалізацію яких повинна бути спрямована державна кадрова політика.
Текст відповідного указу за № 45/2012, підписаного главою держави в середу, опубліковано на його офіційному сайті.
Стратегію передбачається реалізувати в три етапи.
Перший етап (на 2012-13 роки) передбачає розробку та прийняття державної цільової програми державної кадрової політики, необхідних нормативно-правових актів, створення президентського кадрового резерву "Нова еліта нації".
Крім того, на цьому етапі планується посилити держконтроль за дотриманням стандартів охорони та умов праці, створити профілі професійної компетентності посад держслужби, запровадити ефективну систему формування держзамовлення на підготовку кваліфікованих робітничих кадрів і фахівців з вищої освіти для задоволення потреб ринку праці, впровадити систему наставництва.
Другий етап (на 2014-16 роки) передбачає регіональні та галузеві програми державної кадрової політики, впровадження електронного управління, удосконалення системи профорієнтаційної роботи.
Третій етап (на 2017-20 роки) передбачає удосконалення системи прогнозування розвитку кадрового потенціалу, врахування результатів прогнозів, впровадження системи моніторингу державної кадрової політики, створення механізму залучення інвестицій у розвиток кадрового потенціалу.
У документі сказано, що головними причинами, які зумовили необхідність Стратегії, є стримування розвитку і функціонування системи кадрового забезпечення в державі, відсутність ефективної системи моніторингу потреб суспільства і держави у фахівцях.
Крім того, автори стратегії вважають, що в Україні недосконалі механізми формування держзамовлення на підготовку фахівців, немає збалансованої системи управління профорієнтацією молоді, об'єктивних принципів її відбору та навчання, а також недостатньо застосовуються наукові підходи при формуванні державної кадрової політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас