Аваков не має наміру просити політичного притулку за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков не має наміру просити політичного притулку за кордоном

Кримінал
403
Колишній голова Харківської обласної державної адміністрації, голова харківської обласної організації партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Арсен Аваков не має наміру просити політичного притулку за кордоном, пише інтернет-видання "Главное".
"На сьогоднішній день я не планую такого звернення", - сказав він. Аваков зазначив, що перебуває у закордонному відрядженні, дуже сумує за Україною і обов'язково планує повернутися.
За його словами, на момент запису інтерв'ю він перебуває в Берліні і має намір відправитися в Грецію, проте більше часу проводить в Римі, Лондоні, Варшаві та Вільнюсі. Аваков розповів, що працює над гуманітарним дослідницьким проектом, пов'язаним з культурною спадщиною та взаємозв'язками європейських культур. "Це те, чим мені завжди хотілося зайнятися, та час і події відволікали... А тепер ось так обставини склалися, так події підштовхнули, що занурився повністю", - сказав він.
Аваков прогнозує, що до кінця літа представить цей проект і його перші результати у своєму фонді "Ренесанс" в Харкові.
Як повідомлялося, прокуратура Харківської області 31 січня оголосила Авакова в міжнародний розшук.
6 січня прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження в 2009 році 55 гектарів землі посадовими особами Харківської обладміністрації та головного управління Державного комітету із земельних ресурсів в області, а 26 січня - кримінальну справу стосовно Авакова за підозрою в тих же діях. Обидві справи розслідуються однією слідчою групою в одному провадженні.
Аваков очолював Харківську обладміністрацію з лютого 2005 року по лютий 2010 року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас