Юзерпіки. Європейський премаркет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юзерпіки. Європейський премаркет

Фондовий ринок
115
Актуальне на сьогодні:
EUR/USD: 1,3085 - 1,3087 (критичний опір);
GBP/USD: 1,5716 - 1,5763 (підтримка - опір);
AUD / USD: 1,0540 - 1,0562 (критична підтримка);
USD/CAD 1,0036 - 1,0048 (критичний опір);
USD/CHF: 0,9137 - 0,9217 (підтримка - опір);
USD/JPY: 76,06 - 76,39 (підтримка - опір).
Можна повторити вчорашнє питання: чи не занадто багато критичного?
Ринок, схоже, готується до п'ятниці. Яким буде перехід до наступного тижня, для валютного сегмента (і не тільки) має принципове значення (детальніше про це - в американському премаркеті). Можливий як захоплення в діапазони, так і початок сильних трендів.
Імпульс повинен прийти з ринку цінних паперів. Причому пошук екстремуму ведеться і в сегменті акцій, і в сегменті облігацій (автор говорить про ринок США). Поки ставки робляться на волатильність в процесі пошуку. Показово, що увага привертається до такого індикатора як Dow Jones Economic Sentiment Indicator. Демонструється його неслабке зростання в січні і робиться висновок про те, що економіка США почала 2012 рік з сильного позитивного імпульсу.
Метафора в цьому контексті особливо сподобалася: "Економіка США струсила з себе проблеми минулої осені". Непогана реклама "шампуню від лупи". До речі, а чому часто кажуть "шампунь для лупи"?
Ще ось вчора слово нове дізналася - "юзерпік". Тепер внесу його в список, але тільки після "брандмауера". А взагалі, добре слово, щоб позначити пошук вершини на фондовому ринку. Чи це щось інше? Аватао (аватарка?). Рожа (ну не обличчя же) у вершини фондового ринку ще та може виявитися ... Тому і назвемо її - юзерпік. Тим більше, пік можна трактувати і не як pick, а просто, по-російськи. Але вже якщо дійсно по-російськи, те, що насправді означає Dow Jones Economic Sentiment Indicator? Це солянка з прогнозів на підставі 15 газет.
А якщо серйозно, то сьогодні повинна початися розстановка акцентів в рамках теми безробіття. Агентство ADP, як завжди, видасть свої дані щодо зміни числа зайнятих. Стандартне розширення теми безробіття вже спостерігається. Головний напрям розширення - проблеми ринку житла.
Справа в тому, що ціни на житлову нерухомість раптом демонструють нове падіння, і це начебто означає збереження проблем. Ціни продовжують падати, незважаючи на низькі процентні ставки протягом тривалого періоду часу, демонстрацію відновлення економічних показників і поліпшення ситуації на ринку праці. Як так? І чому почали піднімати голови прихильники посилення грошово-кредитної політики в FOMC? Чи "дно" скоро відмалюють? Як шарж. Судячи з того, що робиться в сегменті TREASURY NOTE 10YR, вірогідність цього висока.
Олена Кашина, аналітик МФХ FIBO Group
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас