У Кабміні визначили платників з позитивною податковою історією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні визначили платників з позитивною податковою історією

Казна та Політика
428
Кабінет Міністрів України затвердив критерії, відповідно до яких платник ПДВ вважається таким, що має позитивну податкову історію. Відповідну постанову схвалено на засіданні Уряду 25 січня.
Про це повідомляє ЛігаЗакон з посиланням на прес-службу Кабміну.
Серед критеріїв, зокрема, такі, як відсутність анулювання реєстрації платника податку; своєчасність подання податкової звітності, відповідність вимогам, встановленим пунктом 200.19 статті 200 розділу V Податкового кодексу України.
Починаючи з 1 січня 2014 року, камеральна перевірка податкової звітності платників податків, які відповідають зазначеним критеріям, буде проводитися протягом п'яти календарних днів з дня подання податкової звітності.
У Міністерстві фінансів, яке розробило проект цієї постанови, вважають, що реалізація його норм дозволить підвищити довіру платників податків до держави і сприятиме своєчасному поповненню оборотних коштів підприємств за рахунок прискореного відшкодування ПДВ з бюджету.
Нагадуємо, що пункт 200.19 Податкового кодексу передбачає відповідність платників таким критеріям, як: не перебувати в судових процедурах банкрутства; середня заробітна плата у таких платників повинна перевищувати мінімальну не менш ніж у два з половиною рази в кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів), встановлених розділом IV Кодексу; у платників повинен бути відсутній податковий борг тощо.
За матеріалами:
Ліга закон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас