Кудрін вважає, що курс євро в найближчі 1,5 року буде знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін вважає, що курс євро в найближчі 1,5 року буде знижуватися

Валюта
409
Колишній віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін вважає, що в найближчі 1,5 року курс євро буде знижуватися.
"На мою думку, в найближчі півтора року на тлі збереження волатильності євро буде знижуватися", - пише Кудрін у своєму мікроблозі Twitter.
Раніше колишній глава Мінфіну РФ заявляв, що валютна криза в єврозоні практично вже почалася, і "одна-дві-три країни" вийдуть з валютного союзу - в цьому Кудрін упевнений, за його словами, на 90%.
Він нагадав, що найбільш критична ситуація з боргами склалася у Греції, Ірландії та Португалії. Крім того, в зоні високого ризику в найближчому майбутньому можуть опинитися Іспанія та Італія.
Кудрін говорив, що зростання світової економіки в 2012 році буде нижчим від прогнозованих 3,3% через другу хвилю кризи, епіцентр якої припаде на зону євро, оскільки боргова криза, в першу чергу, суттєво погіршить її перспективи і перспективи всього Євросоюзу.
Раніше глава Мінекономрозвитку РФ Ельвіра Набіулліна заявила, що економіка Євросоюзу вступила в рецесію і в 2012 році її обсяг може скоротитися на 0,6%, за оцінкою МЕР, в поточному році темпи розвитку економіки ЄС будуть на рівні 0% - мінус 0,6%.
На її думку, європейським країнам не вдасться вирішити економічні та фінансові проблеми, скорочуючи держборг, витрати і дефіцит бюджету. Головна причина кризи економіки ЄС - це зниження конкурентоспроможності товарів європейських виробників. Вона зазначила, що проблеми ЄС носять довгостроковий характер, вони об'єктивні і пов'язані з вичерпанням тієї моделі економічного зростання, яка була до кризи, і просто методами бюджетної консолідації їх не вирішити.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас