Пшонці і Кузьміну вручили запрошення в американський суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшонці і Кузьміну вручили запрошення в американський суд

Кримінал
1030
Народні депутати від опозиції вручили керівництву Генпрокуратури позов, поданий Юрієм Луценком проти них в американський суд. Про це повідомив депутат Володимир Ар'єв.
"Ми звернулися до керівництва Генпрокуратури з проханням про зустріч. Нас погодилися прийняти - там сиділи генпрокурор Пшонка і його заступники Кузьмін та Ударцов. Позов вручав я, а Гримчак це знімав", - сказав Ар'єв.
За його словами, на зустрічі також були присутні депутати від опозиції Андрій Павловський, Тарас Стецьків та Олена Бондаренко. "Позов вручили обом фігурантам - і Пшонці, і Кузьміну. Правда, Пшонка відмовився його брати, але це не має ніякого значення - факт передачі позову зафіксований на відео", - сказав Ар'єв.
За його словами, перед цією процедурою депутати порадилися з американськими адвокатами Луценка. "Вручається копія позову для того, щоб відповідачі були про це поінформовані. Ми порадилися з американськими адвокатами - не важливо, хто передасть позов, але якщо депутати як представники однієї з гілок влади - це краще", - додав Ар'єв.
Депутат повідомив, що представники прокуратури також знімали всю зустріч на відео. За його словами, під час судового засідання справи Луценка він також вручив позов ще одному фігуранту - прокурору Антону Зінченкові.
Тепер, за словами Ар'єва, згідно з американськими законами, Пшонка, Кузьмін і Зінченко вважаються поінформованими про те, що проти них подано позов до США, і вони не мають права ігнорувати цей судовий процес, посилаючись на те, що не знали про нього.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас