Роскосмос пообіцяв повторити Фобос-Грунт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роскосмос пообіцяв повторити Фобос-Грунт

38
Роскосмос оголосив про намір повторити місію "Фобос-Грунт".
Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву глави агентства Володимира Поповкіна. За його словами, місію повторять в тому випадку, якщо Росії не вдасться домовитися про участь у проекті з дослідження Марса "ЕкзоМарс".
Раніше Поповкін заявляв, що питання про участь Росії в "ЕкзоМарсі" має бути вирішено в лютому 2012 року. У рамках співпраці Росія готова надати Європейському космічному агентству ракету-носій "Протон". При цьому, за словами Поповкіна, Росія не обмежиться роллю "космічного візника", але також візьме участь у науковій частині проекту.
Проект "ЕкзоМарс" був розроблений спільно Європейським космічним агентством і NASA для дослідження Марса. Планується, що старт проекту буде дано в 2016 році, коли до Марсу запустять орбітальний зонд. У 2018 році в рамках другого етапу проекту до Червоної планети запустять марсохід.
Російську ракету-носій використовують для доставки до Марса зонда. Спочатку планувалося, що зонд доставить американська ракета Atlas V, проте NASA скоротило свою участь в програмі в зв'язку з перерозподілом витрат і орієнтацією на більш пріоритетні програми, зокрема на телескоп "Джеймс Вебб".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас