Азаров розраховує на розуміння МВФ у питанні тарифів на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров розраховує на розуміння МВФ у питанні тарифів на газ для населення

217
Прем'єр-міністр Микола Азаров розраховує на розуміння Міжнародного валютного фонду в питанні тарифів на газ для населення.
Про це він сказав на засіданні ради підприємців при Кабінеті Міністрів.
"Наші люди живуть у житлових будинках, які побудовані на 90% при соціалізмі, коли газ нічого не коштував і будували величезні котельні з колосальними втратами... А зараз ціна на газ зросла, якщо порівняти з радянським часом, зросла, напевно, у сотні разів, і виникає питання: а чому наші люди повинні платити за те, що вони живуть у таких недосконалих будинках, з такими втратами?", - сказав Азаров.
Прем'єр підкреслив, що вважає обов'язковою умовою для підвищення тарифів на газ модернізацію житлово-комунального господарства.
"Нам говорять, що газ повинен коштувати, скільки він коштує, але, напевно, ми повинні спочатку модернізувати своє житлово-комунальне господарство, привести втрати до хоча б якихось нормальних параметрів, а потім сказати: "Ось, друзі, платіть стільки, скільки це все коштує", - сказав Азаров.
Він зазначив, що цю тематику було порушено в ході його зустрічі з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.
"Я їй сказав, що ось Україна - член МВФ і, наприклад, Греція - член МВФ. У Греції зараз 150 млрд просто списується заборгованості, а ще 250 млрд реструктурзується під дохідність 3,75 (%). Але ж наша країна за населенням в 5 разів більша і проблем у нас не менше", - розповів Азаров.
Разом з тим він зазначив, що масштаби європейської боргової кризи колосальні й ситуація, на його думку, дуже непроста.
Як повідомляло агентство, віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко виключає підвищення тарифів на газ для населення в 2012 році.
Міністр фінансів Валерій Хорошковський вважає недоцільним підвищення тарифів на газ для населення.
У жовтні 2011 року Азаров заявив, що єдиним спірним питанням у переговорах із МВФ для продовження фінансування України залишається умова фонду про підвищення тарифів на газ для населення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас