В Києві з 1 лютого у зв'язку з похолоданням закриваються школи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві з 1 лютого у зв'язку з похолоданням закриваються школи

2482
З завтрашнього дня, з 1 лютого 2012 року, у столичних школярів, студентів училищ та технікумів, а також комунальних ВНЗ I-II рівнів акредитації починаються вимушені канікули. Відповідне розпорядження підписав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, повідомляє прес-служба КМДА.
Тимчасове призупинення занять оголосили у зв'язку з сильним зниженням температури в Києві. За прогнозами Гідрометцентру, вже в середу показники термометрів сягнуть -28 градусів.
"Нам природа влаштувала іспит, який ми обов'язково повинні витримати і здати з позитивною оцінкою. Тільки-но завершилися снігопади, як вдарили морози. Давно вже не було такого, щоб температура знижувалася до -28 градусів за Цельсієм. Тому ми змушені будемо відпустити всіх наших дітей зі шкіл і ПТУ, і вони будуть відпочивати щонайменше до понеділка", - повідомив Попов у прямому ефірі столичного телеканалу "Київ ".
Заняття в школах призупинені до 5 лютого. А якщо морози не спадуть за тиждень, канікули продовжать, повідомив Попов. Також він доручив головам районних держадміністрацій протягом цих днів виконати всі необхідні роботи, щоб забезпечити навчальні заклади столиці безперебійним теплом і гарячим водопостачанням.
Через морози школи та дитячі садки вже закрили в Івано-Франківській області. Там вимушені канікули почалися вчора, 30 січня. Також з учорашнього дня в школу не ходять учні 1-4 класів у Дніпропетровській області. Припинені заняття і в Хмельницькому. У понеділок не пішли в школу учні початкових класів у Полтаві, а сьогодні і старшокласники. У Житомирі навчання в школах скасовані з вівторка, 31 січня по 3 лютого, а у Вінниці - з 30 по 3. У Луцьких загальноосвітніх школах та позашкільних навчально-виховних закладах також тимчасово припинили навчання. Для учнів 1-4 класів вимушені канікули триватимуть з 30 січня по 4 лютого 2012 р., для учнів 5-11 класів - з 31 січня по 4 лютого 2012 р. У Волинській і Луганській обл. рішення про зупинку навчання в школах прийняли ще минулого тижня.
Всього по Україні на сьогодні близько 3 тис. шкіл не проводять занять. Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник. "На сьогоднішній день припинені заняття через низькі температури більш ніж в 3 тис. середніх шкіл. Про це, відповідно до закону, рішення приймають місцеві органи влади та директори кожного навчального закладу. Система дуже проста ... якщо - 20 градусів і нижче - заняття зупиняються", - заявив Табачник.
Він пояснив, що відповідно до наказу Міністерства, на відміну від попередніх років, коли для старшої школи заняття скасовувалися при - 25, а для молодшої - при - 20, введена система, за якої при падінні температури нижче - 20 градусів - заняття припиняються для всіх учнів. За словами Табачника, це зроблено "тому що важко знайти фізіологічну різницю між учнем 4 і 5 класів".
"Щоб батьки могли планувати свій робочий день, ми рекомендуємо всім дивитися офіційний прогноз українського Гідрометцентру при МНС на наступну добу", - сказав Табачник. Крім того, Табачник уточнив, що температура - 20 повинна бути не середньодобова, і не протягом дня, а вранці коли дитина повинна йти в школу "якщо - 20 у 6 чи 7 ранку, цього достатньо, щоб не йти на заняття".
Нагадаємо, що за даними Гідрометцентру з сьогоднішнього дня до 3 лютого температура повітря буде опускатися до 35 градусів морозу.
Сьогодні повідомляється, що в лікувальні установи України протягом 27-31 січня звернулися 627 людей зі скаргами на переохолодження або обмороження. За даними МНС протягом періоду сильних морозів померли 30 осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас