Долар дешевшає на заявах грецького прем'єра про прогрес на переговорах щодо держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає на заявах грецького прем'єра про прогрес на переговорах щодо держборгу

164
Долар дешевшає в процесі торгів у вівторок відносно більшості світових валют на заяві прем'єр-міністра Греції Лукаса Пападімоса про прогрес, досягнутий на переговорах з приватними кредиторами, повідомляє агентство Bloomberg.
Пападімос також висловив рішучість довести переговори про реструктуризацію держборгу Греції до логічного кінця і добитися укладення угоди про списання.
Євро 31 січня подорожчав на 0,3% - до $1,3187.
У парі з японською нацвалютою євро подорожчав на 0,2% - з 97,86 ієни до 100,53 ієни.
Курс долара до ієни опустився на 0,2% - з 76,83 до мінімальних з 31 жовтня 76,20 ієни.
"Ми отримали досить позитивні коментарі від грецького прем'єр-міністра. Схоже, на ринку ще зберігається певний оптимізм, надія на хороший результат", - вважає валютний аналітик Westpac Banking Corp. в Сінгапурі Джонатан Кавен.
Разом з тим зростання євро також підтримують новини з Брюсселя, з першого в цьому році саміту глав держав і урядів Євросоюзу: постійний стабфонд ЄС - Європейський стабілізаційний механізм (ESM) - з капіталом в 500 млрд євро почне діяти з 1 липня, на рік раніше, ніж очікувалося. Власний капітал ESM складе 80 млрд євро. Поряд з цим він матиме гарантії країн єврозони на 420 млрд євро. Постійний стабілізаційний фонд даватиме кредити державам, які перебувають у тяжкому фінансовому становищі, на набагато більш вигідних умовах, ніж запозичення на ринку.
Джерела в дипломатичних колах не відкидають швидкого збільшення капіталу ESM до 1 трлн євро. Крім того, на саміті була досягнута домовленість про прийняття загальноєвропейського бюджетного пакту, до якого з 27 країн ЄС не увійдуть лише Великобританія та Чехія. Європейські лідери також приділили увагу боротьбі з безробіттям (особливо серед молоді), розвитку малого та середнього бізнесу, контролю над здійснюваними Грецією економічними реформами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас