Колишній головний редактор Cosmopolitan пожертвувала 30 млн дол. на інститут журналістики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній головний редактор Cosmopolitan пожертвувала 30 млн дол. на інститут журналістики

126
Колишній головний редактор журналу Cosmopolitan Хелен Герлі Браун пожертвувала 30 мільйонів доларів Колумбійському і Стенфордському університетам на створення інституту журналістики.
Як передає Лента.ру з посиланням на Reuters, Інститут медіа-інновацій (Institute for Media Innovation) створюється на честь покійного чоловіка редактора Cosmopolitan - відомого кінопродюсера Девіда Брауна, який помер на початку 2010 року. Девід Браун закінчив Стенфорд і Школу журналістики Колумбійського університету.
Серед заявлених цілей Інституту медіа-інновацій Хелен Герлі і Девіда Браунів - просування нових медіа, а також "визнання зростаючої важливості зв'язку журналістики та технології".
На створення нового інституту Колумбійському і Стенфордському університету виділяється по 12 мільйонів доларів. Для Школи журналістики Колумбійського університету, розташованої в Нью-Йорку, зроблене Хелен Герлі Браун пожертвування стало найбільшим в історії.
Ще 6 мільйонів доларів Колумбійський університет отримав від екс-редактора Cosmopolitan на створення навчального приміщення для нового інституту, що включає "обладнаний за останнім словом техніки ньюс-рум".
Хелен Герлі Браун очолювала Cosmopolitan з 1965 по 1996 роки, під її керівництвом журнал завоював всесвітню популярність. Вона також є автором кількох книг, включаючи бестселер "Секс і самотня жінка", що вийшов в 1962 році. Її чоловік Девід Браун як продюсер брав участь у роботі над такими стрічками, як "Кокон", "Щелепи", "Шоколад" і "Шофер міс Дейзі", який був удостоєний чотирьох "Оскарів", включаючи нагороду за найкращий фільм.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас