Нафта WTI подорожчала до 99,27 дол. за барель на сильній японській статистиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта WTI подорожчала до 99,27 дол. за барель на сильній японській статистиці

Енергетика
59
Нафта дорожчає під час торгів у вівторок вранці, відступаючи від зафіксованого напередодні мінімуму за тиждень, завдяки сильним статданим про обсяг промислового виробництва в Японії, третьому за величиною споживачі нафти в світі, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість березневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,49 (0,5%) відносно рівня 30 січня - до $99,27 за барель.
За підсумками торгів у понеділок цей контракт подешевшав на $0,78 - до $98,78 за барель, мінімуму з 20 січня. З початку місяця нафта подорожчала на 0,5%.
Промислове виробництво в Японії в грудні зросло на максимальні за сім минулих місяців 4%, тоді як економісти очікували підвищення показника всього на 3%.
"Статдані щодо Японії виявилися кращими від очікувань, - відзначає аналітик Newedge Group Кен Хасегава. - Це підтримало "биків" на ринку акцій і нафти".
Крім того, прем'єр-міністр Греції Лукас Пападімос повідомив про значний прогрес, досягнутий на переговорах з приватними кредиторами. Пападімос також висловив рішучість довести переговори про реструктуризацію держборгу Греції до логічного кінця і добитися укладення угоди про списання.
Заяви політика, а також повідомлення про успішне завершення одноденного саміту Євросоюзу, викликали зниження курсу долара в парі з євро.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на березень на лондонській біржі ICE Futures підвищилася на $0,7 (0,63%) - до $111,45 за барель.
У понеділок цей договір подешевшав на $0,71 (0,64%) - до $110,75 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас