ЄЦБ несе ризики за грецьким держборгом, єврозону чекає рецесія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ несе ризики за грецьким держборгом, єврозону чекає рецесія

Казна та Політика
451
Європейський центральний банк (ЄЦБ), безумовно, несе істотні ризики за держоблігаціями Греції, придбаними на вторинному ринку, заявив член ради ЄЦБ, голова Банку Австрії Евальд Новотни в інтерв'ю австрійському радіоканалу ORF.
"Звичайно, варто сказати відкрито про наявність ризиків у зв'язку з Грецією, однак зараз ведуться переговори з приватним сектором, і вони не включають ЄЦБ", - додав Новотни.
Разом з тим Новотни знову підкреслив, що єврозоні в цьому році має економічний спад.
"На мій погляд, у єврозоні в цілому може спостерігатися стагнація або рецесія на різних етапах поточного року", - вважає голова австрійського ЦБ.
Основним завданням ЄЦБ на даний момент Новотни назвав збереження цінової стабільності, проте, на його погляд, завдання Центробанку цим не вичерпуються. Так, забезпечивши цінову стабільність, ЦБ може і повинен підтримувати економічне зростання в регіоні доти, доки такі дії не будуть перешкоджати реалізації його основного завдання, зазначив він.
"Центробанки не повинні сидіти склавши руки і дивитися, як горить Рим", - підкреслив Новотни.
За оцінками Міжнародного валютного фонду, ВВП 17 країн єврозони в 2012 році скоротиться на 0,5%, оскільки боргова криза призводить до зниження витрат і в державному, і в споживчому секторах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас