Адвокат: Вирок Луценку буде через 2 тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат: Вирок Луценку буде через 2 тижні

Кримінал
143
Печерський районний суд міста Києва винесе вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку в середині лютого, вважає адвокат екс-міністра Ігор Фомін.
"Ми працюємо щодня з 9 ранку до 6 вечора. Такий режим для роботи судів, загалом-то, не нормальний. Якщо ми таким темпом будемо далі слухати справу, то це питання вирішиться протягом двох тижнів", - сказав Фомін у понеділок ввечері в ефірі "5 каналу".
Він висловив упевненість в тому, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) винесе рішення на користь Луценка, і зазначив, що для захисту екс-міністра важливо, щоб рішення ЄСПЛ було винесено до рішення Печерського райсуду.
Що стосується позову Федерального округу Колумбія (США), то за словами І. Фоміна, американський суд прийняв позов і в даний час проходить процедура комунікації. Відповідаючи на запитання про те, чому Луценко та його захист звертаються не тільки до ЄСПЛ, а й до суду США, адвокат сказав: "Стан українського правосуддя змушує нас звертатися до міжнародного правосуддя".
Як повідомлялося, у понеділок стало відомо, що Луценко направив до Федерального суду округу Колумбія позов до керівництва Генеральної прокуратури України.
Луценко просить визнати його кримінальне переслідування незаконним, а також політично вмотивованим. Серед відповідачів - генпрокурор України Віктор Пшонка, його перший заступник Ренат Кузьмін, а також слідчий відомства Сергій Войченко і представник держобвинувачення Євген Зінченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас