Путін обіцяє "неефективній і задавленій" економіці РФ перебудову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін обіцяє "неефективній і задавленій" економіці РФ перебудову

Казна та Політика
129
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін не збирається поспішати зі змінами в структурі, як і з приватизацією, обмежуючи впровадження більшості перетворень 2020 роком.
У своїй останній статті, присвяченій економіці, Путін відзначає "кардинальні зміни в економічному житті", які переживає світ. На думку прем'єра, Росії в таких умовах потрібна швидка перебудова, але без різких рухів: з одного боку, "неухильне і швидке оновлення всіх аспектів господарського життя", з іншого - "стабільний поступальний розвиток економіки, максимальна захищеність громадян від ударів криз".
У той же час він пообіцяв, що держава залишиться соціально-орієнтованою і продовжить грати роль двигуна доходів і попиту в економіці, запевнивши при цьому, що впорається з передвиборними обіцянками без підвищення податкового навантаження на бізнес. "Ми не будемо збільшувати податкове навантаження на несировинні сектори - це суперечить всій нашій політиці диверсифікації економіки. Але в нас є резерв зростання податкових доходів щодо низки напрямків: дорога нерухомість, споживання люксових товарів, алкоголю, тютюну, збір рентних платежів в тих секторах, де він поки занижений", - написав Путін.
Як зазначив прем'єр, "нами вже взяті чималі довгострокові бюджетні зобов'язання. Перш за все, в соціальній сфері, і ми маємо намір їх неухильно дотримуватися", - підтвердив він обіцянку збільшити витрати на переозброєння, охорону здоров'я, освіту та дороги.
У той же час глава уряду РФ запропонував доповнити збільшення доходної частини скороченням витрат за рахунок оптимізації витрат скарбниці та боротьби з відкатами, застерігаючи від нарощування держборгу. Обсяг казнокрадства він оцінив приблизно в 1 трлн рублів на рік.
При цьому головній проблемі бюджетної сфери - величезному дефіциту Пенсійного фонду, який перекривається бюджетними коштами, Путін присвятив одне речення: "Потрібна збалансована пенсійна система, що знизить рівень трансфертів з бюджету до Пенсійного фонду".
Путін упевнений, що ідеї, яким присвячена стаття, дозволять змінити економіку Росії до 2020 року - країна стане виробляти та експортувати продукцію "високотехнологічних та інтелектуальних галузей", подвоїть продуктивність праці, скоротить споживання енергії і буде "масово створювати високооплачувані робочі місця для освічених і амбітних людей".
У той же час російський прем'єр вважає, що значну частину малого бізнесу повинні становити сектори інтелектуальної і творчої праці, які також експортують свої продукти і послуги.
Після опублікування статті аудиторія зустріла міркування прем'єра валом критики. Усього за кілька годин після публікації стаття отримала майже триста коментарів, з яких в топі опинилося два: "Володимире Володимировичу, ваша стаття була б актуальна в 2000-му році. Для 2012-го вона написана мовою, що повністю відстала від того, що відбувається... Якщо це був звіт гендиректора, то мене як акціонера своєї країни він не влаштував. 4 березня я вас звільняю", - написав користувач Den Kozhinov, отримавши 84 "лайка".
Трохи більше відгуків отримав коментар користувача АВТор_, який звернувся до Путіна ласкаво: "Милий Пу, вистачить видавати гасла. 12 років самодержавного правління цілком достатні для того, щоб видати результати".
При цьому редакція газети Ведомости, в якій була опублікована стаття, зазначила, що для Путіна економіка суворо відокремлена від політики. "Тим часом якщо й є якась суспільна злагода в Росії, то вона якраз стосується розуміння, що економіка без політичної реформи розвиватися не буде. Більше того, ці дві теми є одною, причому головною", - повідомляється в редакційній статті.
Нагадаємо, нещодавно Путін зазначив масове ухилення від сплати податків мігрантами з України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас