Екс-прем'єра Румунії засудили до двох років тюрми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-прем'єра Румунії засудили до двох років тюрми

Кримінал
114
Верховний касаційний суд Румунії сьогодні засудив колишнього прем'єр-міністра Румунії Адріана Нестасе до двох років тюремного ув'язнення за звинуваченням у корупційних злочинах.
Нестасе звинувачувався в тому, що в 2004 році отримав на свою президентську кампанію 1,7 мільйона євро від запрошених на симпозіум організацій та підприємців.
Сам прем'єр назвав вердикт результатом "політичного тиску на суддів" і заявив про намір подати апеляцію.
Раніше, в грудні минулого року, Нестасе був виправданий Верховним судом.
Органи юстиції також звинувачували прем'єра в тому, що він провів призначення на посаду керівника агентства з боротьби з відмиванням грошей в обмін на допомогу в припиненні розслідування про походження банківського рахунку на суму 400 тисяч доларів, що належав дружині екс-прем'єра.
Розслідування справи Нестасе почалося в 2006 році, однак багато разів відкладалося у зв'язку з розбіжностями з питання судової процедури. Екс-прем'єр був змушений піти з посад спікера парламенту та голови Соціал-демократичної партії в 2006 році.
Нестасе - найбільш високопоставлений румунський політик, що будь-коли в сучасній історії країни поставав перед судом за звинуваченнями в корупції.
ЄС неодноразово висловлював стурбованість у зв'язку з нездатністю Румунії та сусідньої Болгарії стримати поширення корупції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас