Ціни на хліб можуть різко злетіти – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на хліб можуть різко злетіти – експерт

Аграрний ринок
2890
Восени ціни на хліб можуть значно зрости. При цьому подорожчання може статися від 20 до 35% від нинішньої вартості хлібобулочної продукції. Про це під час прес-конференції повідомив президент "Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів" Іван Томич.
За словами експерта, єдиним фактором, який стримує ціни на хліб зараз, є дешеве зерно, яке продають українські фермери. При цьому за несприятливих погодних умов, Україна зможе зібрати максимум 10 млн тонн зернових.
"Зараз ціни на хліб не зміняться, ціни на закупівлі на зерно у фермерів ті ж самі, що і в серпні місяці... Зараз основним фактором є перезимівля озимих культур. Не дай Бог, якщо буде посуха в травні, то тоді ми можемо зібрати близько 10 млн тонн", - сказав він.
Загалом Томич зазначив, що уряд напередодні парламентських виборів буде робити все, щоб в Україні не відбулося різких стрибків в ціновій політиці на хліб. Але разом з тим, фахівець не відкидає того фактора, що ціни можуть вирости на 20-35%.
"В цілому зрозуміло, що ситуація зміниться восени, може бути серйозне подорожчання, я не вважаю, що 5,7-10% - серйозне подорожчання цін на хліб... Восени подорожчання можливе за одного розвитку подій - до 20%, за іншого - 30-35%", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас