Кабмін пропонує ввести держрегулювання природних монополій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує ввести держрегулювання природних монополій

Казна та Політика
320
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований урядовий законопроект 9750 від 25 січня 2012 р. про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування повноважень державних органів у сферах природних монополій та у галузі зв'язку. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР, пише РБК-Україна.
Органам-регуляторам природних монополій надаються повноваження визначати конкретних суб'єктів природних монополій.
Законопроектом пропонується чітке розмежування повноважень Антимонопольного комітету, органів регулювання природних монополій в частині визначення правового статусу суб'єктів господарювання на ринках зв'язку, яке здійснюється з метою забезпечення їх ефективного регулювання.
Внесення змін до статті 2 закону України "Про природні монополії" дозволить національним комісіям, що здійснюють державне регулювання природних монополій, регулювати відносини, що виникають на товарних ринках України, які перебувають у стані природної монополії, та на суміжних ринках, відповідно до статті 13 цього Закону.
Органам-регуляторам природних монополій надаються повноваження визначати конкретних суб'єктів природних монополій. На підставі цього вони ведуть реєстри таких суб'єктів господарювання у відповідних сферах.
У статті 14 закону України "Про природні монополії" пропонується виділити конкретне коло осіб і більш чітко визначити права національних комісій регулювання отримувати інформацію, необхідну для прийняття відповідних рішень.
"Отримувати від суб'єктів природних монополій, органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю, їх посадових осіб інформацію, необхідну для здійснення покладених на них функцій", - йдеться в статті.
Законом України "Про внесення змін до закону України "Про телекомунікації" щодо ринку телекомунікаційних послуг пропуску трафіку" у статті 1 ввести новий термін "оператор телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринку послуг пропуску трафіку", який стосується тільки одного ринку, а саме ринку пропуску трафіку. У проекті закону пропонується розширити сферу дії поняття "оператор телекомунікацій з істотною ринковою перевагою" на всі інші ринки телекомунікаційних послуг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас