Довіра до економіки єврозони виросла в січні менше від очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра до економіки єврозони виросла в січні менше від очікувань

Казна та Політика
61
Зведений індекс ділової і споживчої довіри в єврозоні зріс у січні до 93,4 пункту з переглянутих 92,8 пункту в грудні, свідчать дані Європейської комісії.
У той же час аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували зростання показника до 93,8 пункту з раніше оголошеного грудневого значення 93,3 пункту.
"Деякі показники починають відображати ознаки поліпшення. Можливо, переломний момент пройдено. На ринок повільно повертається довіра, проте нас чекає довгий шлях, перш ніж ми побачимо реальне відновлення", - заявив економіст Commerzbank AG у Лондоні Пітер Діксон.
Індекс настроїв європейських промислових компаній залишився в січні на позначці мінус 7,2 пункту - переглянутому грудневому рівні, тоді як аналітики чекали зростання показника до мінус 6,8 пункту з раніше оголошених 7,1 мінус пункту.
Показник довіри в сфері послуг підвищився з мінус 2,6 до мінус 0,6 пункту, індикатор споживчих настроїв погіршився з мінус 20,6 до мінус 20,7 пункту.
Європейський Центральний банк очікує збереження зростання економіки в єврозоні в 2012 році, хоча оцінка його темпів була знижена з 1,3% до 0,3%. Глава ЦБ єврозони Маріо Драгі висловив упевненість в тому, що 2012 рік буде набагато кращим для єврозони.
Разом з тим Міжнародний валютний фонд прогнозує рецесію в єврозоні - скорочення ВВП на 0,5% в поточному році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас