Гриценко запропонував саджати за хабарі довічно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриценко запропонував саджати за хабарі довічно

Кримінал
736
Народний депутат, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко зареєстрував у Верховній Раді законопроект, що передбачає посилення відповідальності за корупційні дії.
За словами опозиціонера, хабарництво в Україні набуло загрозливих масштабів і продовжує зростати. Воно є поживним ґрунтом системної корупції, рівень якої в Україні турбує вже не тільки українську, а й міжнародну громадськість.
Запропонований Гриценком законопроект передбачає, що хабаром в особливо великому розмірі варто вважати той, що дорівнює або перевищує 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Сьогодні встановлено поріг в 500 мінімумів.
Крім того, в статті 368 перелік посадових осіб, які займають відповідальне або особливо відповідальне становище, відповідно до законопроекту, буде доповнений також службовцями місцевого самоврядування відповідних категорій. Це, на думку депутата, з практичної точки зору є дуже істотним, оскільки і в цій категорії службовців хабарництво має велике поширення.
Крім того, судді, прокурори і слідчі з числа осіб, які займають відповідальне становище, цим законопроектом переведені до складу осіб, які займають особливо відповідальне становище, чим посилюється їхня відповідальність за хабарництво.
Передбачається також збільшення термінів позбавлення волі за хабарництво в особливо великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище і за хабарництво, пов'язане з іншими злочинами.
Зокрема, в законопроекті за отримання хабара в особливо великому розмірі, поєднане з явно незаконним затриманням, приводом, арештом, триманням під вартою; залученням завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором чи іншою уповноваженою на те законом особою; винесення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, передбачається довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас