Український ринок акцій у понеділок відкрився помірним зниженням по індексу УБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у понеділок відкрився помірним зниженням по індексу УБ

Фондовий ринок
96
Український ринок акцій у понеділок відкрив торговельну сесію помірним зниженням за індексом "Української біржі" (УБ), який у перші п'ять хвилин торгів просів на 0,26% - до 1467,72 пункту.
Вранці на УБ з найбільшим зниженням серед "блакитних фішок" торгувалися акції Стахановського вагонобудівного заводу (-2,76%), Ясиновського коксохіму (-1,97%) і Укрсоцбанку (-1,37%). Росли папери "Донбасенерго" (+0,53%).
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" Олексій Климчук, відкриття українського ринку акцій зниженням зумовлене погіршенням настроїв на світових фондових майданчиках.
На думку аналітиків інтернет-брокера iTrader, одним з "ведмежих" факторів у понеділок стане зниження агентством Fitch рейтингу Італії, Іспанії, Бельгії, Словенії і Кіпру, пославшись на їх уразливість в умовах боргової кризи в регіоні.
Крім того, за словами експертів, дані щодо ВВП США поставили "биків", які чекали негативних даних в надії на запуск третього раунду програми кількісного пом'якшення, в незручне становище.
"Темпи зростання ВВП не виявилися настільки низькими, щоб можна було найближчим часом чекати радикальних дій від ФРС і спекулятивного зростання на цій підставі, а й не виявилися високими, щоб чекати фундаментального зростання ринку", - йдеться в коментарі.
Як сказала керівник відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліна Ольмезова, значно знижує активність на вітчизняному фондовому ринку відсутність домовленості з реструктуризації боргів Греції.
"Сигнали з відкривається 30 січня саміту ЄС можуть значною мірою пожвавити ситуацію тривалого очікування на українському ринку. Крім того, протягом тижня очікуються дані щодо стану ринку праці в США, що також може підвищити волатильність ринків", - вважає Л.Ольмезова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас