В Італії вводиться податок для іммігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії вводиться податок для іммігрантів

Казна та Політика
1519
З 30 січня в Італії вводиться податок на видачу і продовження посвідки на проживання для іммігрантів - 80 євро на термін від трьох місяців до одного року і 200 євро - за отримання посвідки на проживання на більш тривалий час.
Рішення про податок були включені до бюджетного закону ще урядом Сильвіо Берлусконі. Ініціаторами виступили тодішні міністр внутрішніх справ і міністр економіки. Але після численних протестів громадськості та асоціацій іммігрантів, прем'єр-міністр Маріо Монті призупинив дію закону. Були проведені консультації із зацікавленими сторонами - для внесення поправок, передає радіо Свобода.
Міністр внутрішніх справ Анна Марія Канчелліері і міністр у справах інтеграції Андреа Ріккарді неодноразово запевняли, що буде передбачено скасування цього податку для окремих категорій іммігрантів. Насамперед, мова йшла про багатодітні родини та малозабезпечених.
Але під час засідань круглого столу за участю асоціацій іммігрантів не вдалося досягти компромісу. Тому було прийнято рішення стягувати податок з іммігрантів, які звернулися із заявою про видачу або продовження посвідки на проживання.
Потік нелегальних мігрантів до країн ЄС різко підвищився в 2011 році.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас