Тігіпко придумав, як зменшити плату за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко придумав, як зменшити плату за газ

Енергетика
6654
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє про можливе скорочення плати за газ у випадку впровадження енергозберігаючих технологій
Про це "Коментарям" повідомили в прес-службі Кабміну.
"Енергозберігаючі програми дозволять заощадити на платі за газ", - сказано в ньому з посиланням на Тігіпко.
Віце-прем'єр наводить приклад досвіду інших країн Східної Європи.
" З досвіду Східної Європи можна сказати, що завдяки енергозберігаючим програмам навіть після підвищення тарифів люди платили за тепло практично стільки ж, скільки й раніше. У Польщі, наприклад, утеплення будинків дало економію в 51%", - відзначив чиновник. На його думку, на даний напрямок необхідно виділяти більше вільних коштів, активно розбудовуючи цю галузь науки та економіки.
"Уже в наступному році в нас не буде такого навантаження як зараз у зв'язку з Євро-2012 і перший напрямок, у який... потрібно вкладати бюджетні гроші, - це енергозбереження", - вважає Тігіпко.
Він підкреслює, що населення необхідно забезпечити дешевими кредитами для установки казанів, які працюють на альтернативному паливі, для заміни вікон і дверей, для інших заходів щодо утеплення будинків.
"Коли енергоносії дорожчають, не з підвищення тарифів на комунальні послуги потрібно починати, а з енергозбереження. Як на рівні держави та промисловості, так і в кожному окремому будинку ", - вважає віце-прем'єр.
Він також підкреслив необхідність створення відповідних програм на рівні місцевих влад.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас