Лондонські емігранти створюють комітет проти корупціонерів із Кремля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондонські емігранти створюють комітет проти корупціонерів із Кремля

253
Російські бізнесмени, які емігрували в Лондон, заявили про намір створити Міжнародний антикорупційний комітет. Метою комітету є викриття російських чиновників-корупціонерів, повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на британські таблоіди.
Підприємці мають намір поіменно назвати 50 високопоставлених чиновників, які вимагали гроші у бізнесменів. За даними британських ЗМІ, ключовою фігурою в цьому комітеті є колишній генеральний директор будівельної компанії "Москонверспром" Валерій Морозов, у свій час, він став жертвою вимагання з боку бюрократів.
Комітет складе список з півсотні чиновників, що заробили статот на вимаганні і переправили кошти у закордонні банки. У комітеті сподіваються, що їх діяльність дозволить розбудити західні уряди, які прислухаються до емігрантів і закриють в'їзд для корупціонерів у країни Заходу, а також заарештують їх рахунку в іноземних банках.
Поки невідомо, хто ще увійде до складу антикорупційного комітету. Варто нагадати, що раніше в Лондон переїхали й інші відомі російські підприємці, зокрема, Євген Чичваркін, у травні 2010 р., який виступив зі зверненням до президента Дмитра Медведєва. Підприємець обвинуватив співробітників МВС у залякуванні й вимаганні в нього коштів за продаж компанії "Євромережа".
У свою чергу Морозов отримав популярність завдяки конфлікту з держкорпорацієюй "Олімпбуд". На своїй останній посаді в блозі на сайті журналу "Сноб" бізнесмен розповів про розкрадання, нібито здійснених керсправами президента, при будівництві корпуса "Приморський" санаторію "Сочі". Бізнесмен розповідав і про інших фактах "розпилу" при будівництві олімпійських в Сочі.
За матеріалами:
Завтра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас