Тігіпко: Сьогодні бракує політичної волі, щоб жорстко навести порядок в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Сьогодні бракує політичної волі, щоб жорстко навести порядок в країні

6489
Сьогодні в Україні бракує політичної волі, щоб жорстко навести порядок в країні.
Таку думку в ефірі телеканалу Інтер висловив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко.
"Сьогодні ми не вийшли на той рівень різкості до бюрократичного апарату, на який ми повинні виходити. Владі потрібно бути в цьому плані набагато жорсткішою", - цитує Тігіпка ЛIГАБiзнесIнформ.
Як приклад він навів випадок в Грузії, коли президент відправив у відставку міністра економіки тільки за те, що той втратив великого інвестора, який хотів вкладати в країну, змусивши його проходити всі бюрократичні процедури.
Коментуючи рішення Конституційного суду, який дозволив родичам чиновників не декларувати доходи, чиновник сказав: "Якщо ми хочемо зменшити корупцію, то я вважаю, що всі родичі чиновників повинні декларувати свої доходи, а відповідні органи повинні жорстко стежити за їх витратами. Без боротьби з корупцією реформи не будуть ефективними, навіть найкращі рішення не будуть працювати", - підкреслив він.
"Сьогодні бракує політичної волі, щоб жорстко навести порядок в країні і провести необхідні реформи. Це факт. І це треба міняти. Треба міняти кадри, ставити чіткі завдання. Якщо вони не виконуються, треба діяти за принципом "бий своїх, щоб чужі боялися", - сказав Тігіпко.
"Сьогодні владі потрібен новий курс, нові підходи, нові люди. Нам потрібно змінювати ситуацію на митниці, в податковій, в контролюючих підрозділах силових відомств", - сказав віце-прем'єр.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас