Через збирачів металобрухту впала потужність Запорізької АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через збирачів металобрухту впала потужність Запорізької АЕС

690
Слідче управління ГУ МВС України в Запорізькій області порушило кримінальну справу за фактом пошкодження опори магістральної лінії електропередач ЗАЕС-підстанція, що спровокувало її падіння, яке стало в свою чергу причиною зниження потужності Запорізької атомної електростанції на 40 МВт.
Як повідомили УНІАН у Відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Запорізькій області, інформація про те, що в районі с. Качкарівка Великобілозерському району виявлено "пошкодження електроопори шляхом часткового розбирання її металевої конструкції", надійшло до райвідділу міліції 27 січня.
"Виїхавши на місце події, співробітники міліції встановили, що на опорі №77, а також на двох сусідніх опорах частково відсутні металеві кути і степ-болти, внаслідок чого одна з опор і впала на землю, спровокувавши коротке замикання", - йдеться в повідомленні.
Дії невідомих, які пошкодили опори, кваліфіковані як скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Ведеться розшук зловмисників.
Як повідомляв УНІАН, 26 січня о 18.28 в Великобілозерському районі Запорізької області, в 28 кілометрах від Енергодара, де розташована ЗАЕС, впала опора магістральної лінії 750 кВ, в результаті чого, за даними облдержадміністрації, станція змушена була знизити потужність на 40 МВт (з 5040 до 5000 МВт.)
У зв'язку з подією перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв під час селекторної наради 27 січня дав доручення органам місцевої влади та МВС взяти під контроль стан опор електропередач, а Генеральній прокуратурі та силовим відомствам - з'ясувати причини падіння опори.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас