У центрі Києва йде жвава торгівля горілкою по 12 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У центрі Києва йде жвава торгівля горілкою по 12 гривень

1292
Найдешевша горілка в Києві коштує 12 гривень за пляшку при купівлі ящика. Це більш ніж у два рази нижче встановленої Кабміном мінімальної ціни. І купити її вільно можна прямо в центрі столиці.
У центрі Києва абсолютно відкрито продають нелегальну горілку. На цьому тижні кореспондент ZN.UA вирушив на один з найбільших у столиці оптово-роздрібних ринків горілки у районі залізничного вокзалу і ставив численним продавцям одне просте запитання: "Почому у вас найдешевша горілка?"
В результаті за рахунок редакції було придбано доказ - ящик горілки "Справжня" ціною в 12 гривень за одну пляшку. Всі пляшки - зі справжньою, на вигляд, акцизною маркою. "Справжню" по 12 гривень при купівлі не менше ящика пропонує понад 20 точок продажу. І від звичайного магазину цю покупку відрізняють дві особливості - відсутність у продавців первинних накладних на товар і ціна. 12 гривень за пляшку - це більш ніж в два рази нижче встановленої Кабміном України мінімальної роздрібної вартості пляшки легальної горілки в 26,1 гривні.
Оскільки виробництво акцизних марок перебуває в руках не держави, а скандально відомої комерційної структури ЄДАПС, безконтрольне поширення справжніх акцизних марок не дивує - це ще один вид кримінального бізнесу відповідальних чиновників, - пише "Дзеркало тижня"
На очах кореспондента ящики "Справжньої" розліталися, як гарячі пиріжки, - торговці стверджують, що один цей ринок за добу без проблем реалізовує 5-6 вантажних фур нелегальної горілки. У центрі столиці України. Відкрито. Нітрохи не криючись від уваги правоохоронних органів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас