6 пасажирів лайнера Costa Concordia подали позов на 460 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

6 пасажирів лайнера Costa Concordia подали позов на 460 млн дол.

442
Шість пасажирів затонулого круїзного лайнера Costa Concordia звернулися до суду міста Маямі американського штату Флорида з позовом проти найбільшого у світі організатора морських круїзів Carnival Cruise Lines.
Як передає РБК з посиланням на американський телеканал Fox News, позивачі, які вимагають компенсації у розмірі 460 млн. доларів, звинувачують круїзного оператора Costa Cruises, що є дочірньою компанією Carnival Cruise Lines, у катастрофі лайнера і халатності при евакуації пасажирів.
Раніше Costa Cruises запропонувала кожному пасажиру корабля, що сів на риф, компенсацію в розмірі 11 тис. євро за загублений багаж і психологічні травми, зобов'язавшись окремо відшкодувати витрати на квитки і шляхові витрати, а також витрати на медичну допомогу.
Нагадаємо, 17-палубний італійський круїзний лайнер Costa Concordia сів на риф 13 січня о 22:00 за місцевим часом біля узбережжя італійської провінції Тоскана, недалеко від острова Джильйо в Тірренському морі. Всього на борту знаходилися близько 3200 пасажирів і 1023 члени екіпажу. Жертвами катастрофи стали 17 людей, доля ще 16 пасажирів досі залишається невідомою.
Капітан Сosta Сoncordia Франческо Скеттіно був заарештований на наступний день після катастрофи лайнера на підставі свідчень кількох очевидців. За їхніми словами, капітан залишив лайнер ще до того, як евакуація була завершена, і відмовився повернутися на судно у відповідь на прохання берегової охорони. Очевидці також відзначили, що сам процес евакуації не було організовано належним чином, а екіпаж лайнера був не готовий до екстремальних ситуацій.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас