Табачник анонсував скорочення шкіл по всій Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник анонсував скорочення шкіл по всій Україні

4245
Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявляє, що, згідно демографічними прогнозами, в Україні буде зменшуватися кількість школярів, відповідно зменшуватися має і кількість шкіл. Про це він заявив під час III Всеукраїнського з'їзду працівників освіти, повідомляє Укрінформ.
"Від будь-яких мораторіїв на закриття шкіл діти не народжуються. Шкіл буде менше", - заявив міністр.
Табачник підкреслив, що необхідність скорочення шкіл підтверджується об'єктивною необхідністю, яка ґрунтується на дослідженнях, проведених Інститутом соціології та Інститутом демографії НАН України на замовлення Міністерства освіти.
За словами міністра, згідно з дослідженнями, до початку 20-х років нинішнього століття в Україні кількість дітей дошкільного віку буде зберігатися на сучасному рівні, а потім почне скорочуватися. Крім того, до 2018 року збережеться нинішня кількість школярів, після чого на 5 років почнеться зростання, проте після 2024 кількість школярів знову почне зменшуватися. Табачник зазначив, що, за прогнозами, складна ситуація в найближчі роки складеться у віковій групі від 18-ти до 23-х років.
"До початку 20-х років їх кількість скоротиться більш ніж на 40%", - сказав міністр.
Він додав, що зменшення кількості учнів вплине на середню наповненість шкіл, в свою чергу позначиться на навантаженні вчителів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас